AOV Collectief en Broodfonds: de vier belangrijkste verschillen op een rijtje
Hoe maak je een keuze voor de juiste AOV? Er zijn veel verzekeraars die een AOV aanbieden. Daarnaast zijn er diverse belangrijke verschillen tussen het ene of het andere product. Ook zijn er alternatieven in de markt, waaronder het Broodfonds en het AOV Collectief. In dit blog zetten we de vier belangrijkste verschillen tussen het AOV Collectief en het Broodfonds op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.
Bij het AOV Collectief start je gegarandeerd met een gezonde groep en kan je er zeker van zijn dat een medelid (die een schenking ontvangt) daadwerkelijk arbeidsongeschikt is.
1. Niet willekeurig verzekeren, maar op basis van beroepsgroep
Een Broodfonds is een sociaal concept waarin een groep ondernemers met elkaar afspreekt het risico op arbeidsongeschiktheid samen te dragen. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee, want elk beroep kent andere risico’s. In een Broodfonds loop je dus de kans dat je voor een ondernemer met een hoog beroepsrisico betaalt, terwijl jij zelf een laag beroepsrisico hebt. Precies om die reden komen in een AOV Collectief ondernemers uit dezelfde beroepsgroep samen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten aan risico’s en betaal je de premie die bij jouw beroepsrisico past.
2. Verzekeren voor korte of lange termijn
In een Broodfonds dragen verschillende ondernemers samen het risico voor maximaal 2 jaar. Het AOV Collectief gaat verder en biedt daar bovenop een collectieve verzekeringsdekking. Zo is een ondernemer tot het 67e of 68e levensjaar verzekerd.
3. Sociale controle of garantie van de deskundige
Het AOV Collectief draait op de verzekeraar. De verzekeraar bepaalt of je kan deelnemen aan het collectief en bepaalt vanaf dag 1 de mate van arbeidsongeschiktheid. In het Broodfonds bepaalt de ondernemer zelf of hij/zij ziek is. Het sociale concept is immers gebaseerd op vertrouwen. Dit is een belangrijk verschil. Bij het AOV Collectief start je gegarandeerd met een gezonde groep en kan je er zeker van zijn dat een medelid (die een schenking ontvangt) daadwerkelijk arbeidsongeschikt is.
4. Preventie en professionele begeleiding
Wanneer je als deelnemer ziek wordt, ontvang je bij het AOV Collectief professionele begeleiding. Sterker nog: we hebben een uitgebreid preventieprogramma om te voorkomen dat het zover komt. Bij een Broodfonds bepaalt een ondernemer zelf of hij ziek is en is er geen professionele begeleiding om er weer bovenop te komen.
Het AOV Collectief biedt dekking voor iedere beroepsgroep met meer dan 35 leden. Inmiddels is op 1 januari 2018 het eerste AOV Collectief voor Belastingadviseurs & Accountants gestart. Wij zijn verder met diverse beroepsgroepen en brancheverenigingen in gesprek. Heb je interesse in het AOV Collectief? Lees meer op www.aovcollectief.nl over een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (ook als uw beroepsgroep nog niet op de site vermeld wordt) of neem contact op met Remco Bouman. Telefoon: 06-82049777 email: r.bouman@aovcollectief.nl
- Perfecte dekking
- Scherpe prijs
- Professionele begeleiding